пʼятниця, 23 січня 2015 р.

Як обрати банк для відкриття рахунку підприємця або юридичної особи


Дата огляду: 15.01.2015
Безумовно, головний критерій – це надійність банку. Навіть якщо на Вашому рахунку зберігатиметься невелика сума коштів, Вам все одно потрібно вчасно робити всі платежі, не наражаючись на штрафи від податкової або постачальників. Перелік найбільш надійних банків Ви знайдете на цій сторінці.
Важливо також визначитись якими банківськими послугами Ви будете користуватись. Найбільш розповсюджені додаткові послуги: рахунок для виплати коштів соціального страхування, корпоративна карта, еквайринг, зарплатний проект, ощадний рахунок.
Знаючи потрібний перелік послуг, доцільно переглянути рейтинг вартості РКО та подивитись тарифи на додаткові послуги на сайтах декількох банків. При цьому слід враховувати, що великі банки, як правило, мають вищі тарифи на РКО, проте це може компенсуватися безкоштовними переказами всередині банку. Тому, якщо багато Ваших контрагентів мають рахунки у певному банку – Вам теж доцільно розглянути можливість обслуговування в ньому.
Обравши 2-3 пропозиції від банків щодо відкриття рахунку, наступний крок –особисто завітати до відділень та в кожному з них поспілкуватись з фахівцем, який буде Вас обслуговувати. Вам потрібно оцінити рівень кваліфікації працівника, а також те, наскільки приємно з ним вести справи. Це дуже важливо, оскільки час від часу проблеми з обслуговуванням рахунків виникають у будь-якому банку. І саме від працівника банку залежить швидкість та простота вирішення принаймі половини з них. Якщо Вам потрібно буде часто здавати або отримувати готівку – оцініть близькість відділень, терміналів самообслуговування та банкоматів до Вашої роботи.
Після візитів до відділень Ви повинні чітко знати щомісячну вартість обслуговування по всіх продуктах, якими Ви плануєте користуватись. Не забувайте спитати про додаткові комісії. Наприклад, відкриття рахунку для підприємців може бути безкоштовним, проте потрібно сплатити за засвідчення карток зразків підписів, без чого не відкриють рахунок. Знаючи вартість обслуговування, а також оцінивши кваліфікацію працівників, Вам залишається співставити ці фактори для прийняття остаточного рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар